Friss hírek

Durván kitálalt a Sláger vezére

2009. november 21., szombat , Posted by Polip at 16:34


Nyíltan korrupcióval vádolja a Sláger Rádió tulajdonosának vezérigazgatója a magyar politikusokat, miután hivatalossá vált, hogy a Sláger Rádió beszünteti műsorszolgáltatását, mert egyetlen regionális adóval sem sikerült megállapodni a frekvencia átvételéről. A rádiófrekvencia-pályázat körüli felhajtás viszont nem csitul, egyre hangosabbak a nagyobb transzparenciát követelő nemzetközi hangok.



Tegnap este bizonyossá vált, hogy nem folytatja működését a Sláger Rádió, miután mindhárom felmerült rádióadóval sikertelennek bizonyultak a frekvenciájukról folytatott tárgyalások. A csatorna amerikai tulajdonosa, az Emmis Communications hivatalosan is bejelentette, hogy a társaság országos koncessziójának elvesztésével befejezte magyarországi ténykedését.

2009.11.20 19:21
Eldőlt! A Sláger Rádió tulajdonosa kivonul Magyarországról


Az elválás viszont közel sem megy simán, az Emmis minden lehetséges fórumon igyekszik nyilvánvalóvá tenni, hogy az ORTT eljárását nem tartja sem logikusnak, sem pedig jogszerűnek. Az ügy egyre nagyobb nemzetközi hullámokat ver, a héten a brit, az amerikai, a német, a holland, a belga, a japán, a norvég, a francia és a svájci nagykövetség közösen kiadott közleményében is utalt a rádiós frekvencia-pályázatra, miközben indianai kongresszusi képviselők is igyekeznek hivatalosan nyomást gyakorolni a magyar államra, hogy transzparensebben és jogszerűen járjon el.

2009.11.19 09:35
Határozott figyelmeztetést kapott a nagyberuházóktól Magyarország (2.)


Az Emmis vezérigazgatója emellett a Radio Business Report tudósítása alapján kemény hangú közleményben ostorozza a magyar politikát a szerinte korrupt eljárás miatt. Jeff Smulyan szerint tizenkét évvel ezelőtt transzparens rendszert várt el a társaság Magyarországon, amit meg is kapott, így lehetővé vált a piacra lépés. A helyzet viszont alapvetően megváltozott a vezérigazgató szerint. Smulyan hangsúlyozza, hogy az Emmis készen állt arra, hogy a legmagasabb árat fizesse a frekvenciáért, mint a legnagyobb piaci részesedéssel bíró szereplő.

Portfolio.hu
"Az eljárás szabályai menet közben változtak meg, így nyerhetett valaki, aki a semmi 50 százalékát ígéri szemben azzal, aki dollármilliók 12 százalékát fizetné ki" - írja Smulyan, hozzátéve, hogy az eljárás tisztátalanságát bizonyítja az ORTT elnökének lemondása is. A vezérigazgató azt is kiemeli, hogy a legnagyobb pártok képviselői meglátogatták a rádiót, és lényegében megzsarolták a csatornát, hogy a rádió elveszíti frekvenciáját, ha nem kapnak beleszólási lehetőséget a rádió irányításába.

"Amikor a miniszterelnökkel találkoztam, elmondtam neki, hogy egy ilyen követelés az én országomban bűncselekménynek számít, és természetesen nem fogunk eleget tenni neki. Õ is azt mondta, hogy ez bűncselekmény." - írja Smulyan, aki a rádióügy kapcsán említést tesz a pécsi vízmű körüli botrányról is. "Amikor megfosztják az embereket a szabadságtól és demokráciától, akkor mindenki szenved, nagyon szomorú vagyok Magyarország miatt" - zárja keserű közleményét a rádióvezér.

Currently have 0 megjegyzés:

Leave a Reply

Megjegyzés küldése