Friss hírek

Tűrhetetlen a Jobbik Horthyra emlékező felvonulása

2009. november 21., szombat , Posted by Polip at 16:04


A parlamenti pártok elhatárolódását várja el Lendvai Ildikó a Jobbik által vasárnapra szervezett, Horthy Miklós budapesti bevonulásának 90. évfordulójára emlékező fehér lovas felvonulás miatt. Az MSZP elnöke sajtótájékoztatóján elmondta, most már Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének is tudnia kell: nem tudja úgy elfordítani a fejét a Jobbiktól, hogy közben összekacsint vele. "Van még mindenkinek ideje, hogy bebizonyítsa, nemcsak nem ő ül a fehér lovon, de nem is ő adja alájuk a lovat" - fogalmazott. Az MTI azon kérdésére, pontosan mit várnak el a pártok vezetőitől a vasárnapi felvonulással kapcsolatban, Lendvai közölte: hogy "azt mondják, hogy ez tűrhetetlen és nem lehet. Elég egyszerű, amit várok."

Az MSZP miniszterelnök-jelöltjének olyan értékeket kell felmutatnia, amelyek nem csak a baloldali választók számára fontosak - jelentette ki Lendvai Ildikó. Az MSZP elnöke kérdésre válaszolva azt mondta: jó miniszterelnök-jelöltet szeretne. Olyan embert jelölnek a december 12-i kongresszuson - folytatta -, olyan emberre tesznek javaslatot a november végi vagy december eleji választmányi ülésen, aki vállalja, hogy egy baloldali program hitelesítője és legfőbb képviselője lesz a választások idején és feltehetőleg utána is.

A pártelnök szerint a jelöltnek vállalnia kell azt is, hogy szélesebbre, messzebbre hangzóan szól, mint a politikai baloldal. Hozzátette: a jelöltnek vállalnia kell, hogy olyan demokratikus értékeket, normákat mutat fel, amelyek nem csak a baloldali választók számára fontosak.

Arra a kérdésre, felmerült-e az MSZP vezetésében, hogy Mesterházy Attila a Zuschlag-ügyben való érintettsége miatt nem alkalmas a jelöltségre, Lendvai Ildikó azt mondta, természetes, hogy a politikai riválisok mindenkit "körbe fognak lőni", aki miniszterelnök-jelölt lesz. Azt kérem, tőlük, legalább várják meg a jelölés pillanatát - mondta.

(MTI)

Currently have 0 megjegyzés:

Leave a Reply

Megjegyzés küldése